Definirea Modelului, reprezintă momentul în care alegi și configurezi arhitectura modelului tău neuronal. Pentru recunoașterea persoanelor, poți utiliza o varietate de arhitecturi, dar este important să alegi una care să fie potrivită pentru sarcina ta specifică. Iată cum poți defini modelul:
 
3.1 Alegerea Arhitecturii Modelului:
Începe prin a alege tipul de arhitectură de rețea neuronală pe care dorești să o folosești. Unele arhitecturi populare pentru recunoașterea persoanelor includ rețele neuronale convoluționale (CNN), rețele neuronale recurente (RNN), sau arhitecturi hibride care combină CNN cu RNN.
 
3.2 Definirea Arhitecturii Modelului:
După ce ai ales o arhitectură, creează o clasă de model în PyTorch care să definească structura modelului tău. Aceasta implică definirea straturilor, funcțiilor de activare, conexiunile dintre straturi și alți parametri specifici modelului.
 
3.3 Setarea Parametrilor Modelului:
Configurează parametrii modelului, cum ar fi dimensiunea intrării, numărul de clase (persoane) pe care dorești să le recunoști și alți hiperparametri relevanți.
 
3.4 Implementarea Forward Pass:
Definește metoda forward în clasă pentru a descrie cum datele sunt propagate prin modelul tău. Aceasta implică aplicarea straturilor și funcțiilor de activare pentru a obține ieșirile modelului.
 
3.5 Inițializarea Modelului:
Inițializează modelul, alegând metoda de inițializare a ponderilor. PyTorch oferă opțiuni pentru inițializarea ponderilor în funcție de tipul de straturi folosite în arhitectura ta.
 
3.6 Verificarea Arhitecturii Modelului:
O dată ce ai definit modelul, asigură-te că poți accesa un rezumat al acestuia pentru a verifica dimensiunile straturilor și numărul total de parametri.
 
3.7 Salvarea Modelului (opțional):
Poți să salvezi modelul în acest stadiu pentru a avea o copie de rezervă a arhitecturii și a parametrilor săi.
După ce ai definit modelul, vei fi pregătit să începi procesul de antrenare. Este important să ajustezi arhitectura și hiperparametrii în funcție de rezultatele obținute în timpul antrenării. De asemenea, poți considera utilizarea unui model pre-antrenat și fine-tuning-ul acestuia pentru sarcina ta specifică, în funcție de disponibilitatea unor seturi de date mari.