Web Developerii sau programatorii sunt specialistii care se ocupa si sunt implicati in orice pe internet cum ar fi site-uri, magazine online.
Programarea Front-End se refera la suprafața vizibila clientului adica partea din exterior pe care multi dintre noi o accesăm este munca unui front-end developer. 
Responsabil pentru modul in care ruleaza in diferite dispozitive precum Pc, Laptop, Tableta, Telefon dar si in diferite sisteme de operare. 

El se asigura ca toate butoanele si linkurile sunt la locul lor indiferent de dispozitivul pe care noi il utilizam. Functioneaza pentru a realiza o suprafata placuta utilizatorului prin culori, contraste placute si vizibile, grafice, tabele, liste , etc.
Continutul si felul in care arata site-ul web, o aplicatie, sau un mini market web sunt responsabilitatea unui Font-End developer. Font-End foloseste tehnologii precum HTML, Java Script si CSS, pentru a duce la o experienta placuta utilizatorilor.

Programarea Back-end se ocupa cu partea ascunsa,invizibila a unui site web pe care utilizatorii nu o vad si cu care nu pot interactiona si fara de care Font-end nu poate functiona. Acesta este responsabil cu viteza de realizate a sarcinilor in interiorul site-ului web sau a unei aplicatii.Scrie cod ceea ce duce la realizarea comenzilor date de catre utilizator prin interfata Font-end care stocheaza datele si asigura functionarea site-ului corect. Tehonologiile folosite in munca unui back-end developer sunt PHP, PYTHON, JAVA,  NET, RUBY.

Pentru buna funtionare a websiteului in cei mai buni parametri este nevoie de o colaborare eficienta intre specialistii FONT-END si BACK-END.
Oamenii care au abilități atât în ​​dezvoltarea front-end, cât și în back-end sunt adesea numiți dezvoltatori full stack. Cu alte cuvinte, au o gamă completă de abilități care pot fi aplicate interfeței cu utilizatorul și tot ceea ce o face să funcționeze în fundal.
 
Ca dezvoltator, a avea competențe atât în ​​front-end, cât și în back-end înseamnă mai multe oportunități. Vei putea aplica pentru mai multe posturi de muncă cu contract, cu normă parțială sau cu normă întreagă. În calitate de freelancer, vei putea prelua mai multe proiecte fără a fi limitat doar la front-end sau doar la back-end.
Diferente intre front-end, back-end si full-stack.

Dezvoltatorii front-end lucrează la aspectul și interfața cu utilizatorul site-ului web, iar pe lângă limbajele de programare enumerate mai sus, dezvoltatorul front-end ar trebui să aibă unele abilități folosind instrumente de proiectare precum PhotoShop, Sketch sau Figma. Dezvoltatorii front-end ar trebui să cunoască, de asemenea, elementele de bază ale găzduirii web și cumpărării unui domeniu.

Dezvoltatorii back-end, pe de altă parte, trebuie să aibă abilități de gândire critică. Un dezvoltator backend este responsabil de proiectarea sistemelor și pentru modul în care utilizatorul va interacționa cu site-ul web.